Om Solvändsgatan


Det här är en blogg som mest handlar om ett rätt minimalt hus på Hisingen och de personer som bor i det. I minihuset finns en liten Valter och en lite större Peter förutom jag, som heter Lisa. Jag gillar loppisfynd, avgudar rådjur i porslin, och rätt vad det är slår jag till på ett pysselprojekt.

16 aug. 2012

Recept på kaos

Dagens middag alltså. H e r r e m i n p å v e, vilket supertumult.
Receptet? Voilà.

  • Se fram emot lite mat eftersom bebisen (ja just det, en tremånaders, tvär och värmekänslig bebis och en strålande men varm sommardag är ingredienser som måste finnas hemma) har somnat en stund. 

  • Värm en tallrik tomatsoppa i micron, ungefär 30 sekunder för länge på full effekt. Jag använde Keldas, men det går säkert lika bra med någon annan tomatsoppa. Den måste bli riktigt tokvarm, så snåla inte med tiden. 

  • Ta tag i den stekheta tallriken lite käckt och kvickt, eftersom du vill äta innan bebisen vaknar.

  • Bränn dej  r e j ä l t  på fingrarna, så där så att du rycker till och tappar tallriken i golvet. Se till att få lite kraft i själva tappmomentet, så att soppan splashar ut över hela golvet och köksinredningen och bebisen vaknar. 

  • Kryp omkring på golvet med hushållspapper och trasor och torka soppa medan bebisen vrålar.

  • Blanda en flaska till den vid det här laget tokiga bebisen. Bli så uppstressad att du förväxlar rapsoljan som ska droppas i flaskan för bebisens mages skull, med ljus balsamvinäger.

  • Inse ditt misstag och förbanna likriktningen inom olje- och vinägerflaskdesignbranschen. Blanda en ny flaska. 

  • Försök att mata bebisen som nu är tvärilsk och varm som tusan. Misslyckas kapitalt. Lägg bebisen i sängen igen, den kommer att somna av utmattning. För lite extra spänning kan du precis när den har kommit till ro trilla på baygymmet för sjuttiofjärde gången för dagen. 

  • Ät den numera kalla tomatsoppan. Gråt lite för att det gör så helsickes ont på fingrarna och för att livet är tröttsamt för obetänksamma människor.

  • Tacka högre makter för att bebisens pappa kommer hem från jobbresa till Lycksele i kväll.

3 kommentarer:

  1. Det kommer andra dagar, då huvudet har fått vila eftersom ingen väcker en på nätterna och maten kan intagas vid sittande bord med oceaner av tid.
    Men visst, det känns lååångt tills dess dagar som denna.

    Puss och kram!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Tack för pepp min kära! Kram!

    SvaraRadera